Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2010 16:36 - Китодар Тодоров: От рождението си човек може и знае всичко
Автор: trs Категория: Изкуство   
Прочетен: 6553 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 17.10.2010 16:37


image

Китодар Тодоров е един от най-актуалните Български актьори.Роден е на 15 септември 1974 г. Завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1998 г.

 

Какви са трудностите на професията актьор в България?

Трябва да уточня, че откакто съм завършил, не съм играл пред публика, а само пред камера. Така че трудностите в моя случай, като актьор на свободна практика в телевизията и киното, в тази малка държава, са основно да си намирам участия ! А за хора, които искат да правят сценично изкуство, мисля че няма дори и такива проблеми! Аз познавам много талантливи млади хора, които дори без да са учили в академиите, творят по улиците, парковете и на всякъде! Както, между другото, е било преди не много далечно време - изкуството и спорта са били любителски и при някои (по-търсените творци и спортисти) те са се превръщали в професия (т.е. в нещо, носещо доход)!!! Тъй че всички изкуства се правят единствено с много желание, ентусиазъм и любов, без излишно мечтание за забогатяване!!!


Коя е най емблематичната ви роля до този момент?

Най-популярна беше ролята на Перничанина, който мрази Пловдив и изобщо всичко. Той стана популярен, защото според мен българите сме такива - ние мразим всеки и всичко! Интересното е , че съм участвал в много други предавания и филми преди и по време на популяризирането на този скеч, в които имам роли, които смятам за също толкова интересни, които останаха незабелязани! Предаванията "Валиум", "Пътеводител на историческия стопаджия", "@.знам" и "Ку-ку презареждане" са с много приятен хумор, но повечето хора в България, може би дори не са чували за тях!!!

Китодар Тодоров е любим актьор на не малко хора, а кои са любимите хора на Китодар Тодоров?

Вижте, аз съм силно религиозен, вярващ в Бога човек, въпреки греховете си и "модерното време", което се оптитва да разклати вярата и изобщо всички ценности!!! Бог обича всички хора! Той дори се жертва като изживява човешки живот и смърт, за да изкупи греховете на хората от Адам до второто пришествие! В православието едно от най-важните неща за спасяването на човека, е любовта към Бога и към ВСИЧКИ НЕГОВИ ЧЕДА! http://www.pravoslavieto.com/bible/docs/hymn_to_love.htm -това послание на апостол Павел (препоръчвам да се прочете цялото от Библията) е много уточняващо! Човек трябва да обича всички свои братя и сестри- друговерци, приятели и непознати,тези които го мразят, роднини и дори тези, които го убиват (физически и духовно)! Разбира се постигането на това е много трудно, но с молитви към Бога всичко е възможно! Силно съм привързан към жена ми, детето ми,брат ми и баба ми, която наскоро почина!

Има ли роля, за която сте си казвали “Това не мога да го изиграя”?

Вярвам, че човек може всичко и знае всичко още от рождението си! След това, може би с влизането в детската градна, системата постепенно го подтиска и превръща в послушен и немислещ изпълнител на някаква дейност! Но дори и в този тъжен етап в живота на човека - "порастването" и превръщането  в "гражданин" принадлежащ на определена система, човек ако желае може да постигне всичко, с Божията воля!!!

Казват, че сценичната треска не се лекува, а се изпитва цял живот. Така ли е наистина?

Аз не играя пред публика заради тази прословута сценична треска и заради това, че не искам постоянно да се преборвам с нея!!!

Какво е мнението ви за нашата кауза, целяща да убеди младите хора, че биха могли да се реализират и в България при достатъчно воля и търпение?

Домът на човек е там където е неговото семейство и род, градът е там където са неговите приятели! Ако човек няма приятели и семейство, не виждам защо трябва да остава в България! Бог е навсякъде! Но ако има род и приятели, всяко мечтание за запада, според мен е зловещо илюзорно! Аз бих живял и се чувствал доста по-спокойно в мюсулманския близък изток, където хората все още са хора, а не бизнесмени и където има доста голяма търпимост между раси, религии, полове  и личности, противно на англо американската пропаганда! Българите сме объркани хора, без традиции в нищо, суеверни, невярващи в нищо, хитруващи на дребно, мразещи и завиждащи, тук е мръсно, неуредено, цари беззаконие и бедност на всякъде и въпреки това в българите има някаква останала човечност, заради която си заслужава да си тук! Българинът е искрен в пренебрежението си , но и когато ти обръща внимание и показва уважение също е искрен (нищо, че това се случва твърде рядко)! Тук нещата по странна логика са много честни! Под българи имам предвид всички хора,които принадлежат към всички етноси, религии, географски и културни райони, атеистични, научни и окултни теории, мразещи и обичащи определени държави, културно насочени към различни течения на музиката и т.н. поданици на Република България - българина в цялата си пъстрота! Пъстротата на изтока, към който, за щастие, сме принадлежали винаги!

Редица ваши колеги често се занимават с благотворителни каузи, вие самият участвате ли в такива?

Не съм! Пращал съм SMS-и, което е част от илюзията за подреденото и спокойно "модерно"! Благотворителност е да поканиш някой бездомник да живее у вас и да го храниш! Благотворителност е и да изслушаш историята на живота на някой стар човек! Благотворителност е да говориш за Бога на хората около теб! За първото ни е страх и гнус! За второто нямаме време, пък и ни е досадно! За третото нямаме достатъчно вяра! Благотворителността е проблем в модерното време!!! Много важно е да си Човек и да обичаш хората - ето това е наи-голямата благотворителност! Това , което се прави по, чрез и за медиите и големите корпорации е сурова постмодерна депресия, в която липсва не само Бог, но и човечност! Последното изречение е обобщаващо и малко прекалено, но това е, за да покаже заблудата, а не да обиди хора, които  с чисто сърце наистина искат да помогнат по, чрез и за медиите и голямите корпорации! Плах съм в правенето на добро на хората!






Тагове:   човек,   може,


Гласувай:
4



1. анонимен - Добър актьор е
18.10.2010 11:38
Ама адски добър
цитирай
2. dtibvgz - много талантлив
08.12.2010 22:59
тази вечер при Иван и Андрей ме разби :)
цитирай
3. анонимен - br br kito mn si dobar no za6to ne i...
19.10.2011 00:01
br br kito mn si dobar no za6to ne idva6 vav vladaia dase vidim az sam georgi
цитирай
4. анонимен - better search engine ranking backlinks services
27.10.2011 22:40
hi all trs.blog.bg blogger discovered your blog via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramtically increase traffic to your site http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer how to get backlinks seo list <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> backlinks seo Take care. steve
цитирай
5. анонимен - If you want to make $10-$150/hour and up to
10.01.2012 19:55
If you want to make $10-$150/hour and up to $3500/month of your free time working at
home part-time then this is the most important message you’re ever
going to read.

Here’s why:

“Businesses need ME! They’re paying me money – CASH – to a
36-year-old work-at-home mother to get my opinion.”

http://www.cash-reward-surveys.info/surveys.html

Guess what?

They also need YOU!

I’m not a marketing expert or a sales gal. In fact, I know very
little about business. But I do know exactly what I like and what
I don’t like. I know what products I would buy and what services
I would use.

Guess what? This is exactly what large companies are paying me
for. They need to know what their average customer needs and
wants. So these companies pay millions of dollars every month to
the average person. In return, the average person, myself
included, answers some questions and gives them their opinion.

You’ve got to try this out. Just click on the link below and
check it out yourself.

http://www.cash-reward-surveys.info/surveys.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trs
Категория: Други
Прочетен: 145424
Постинги: 24
Коментари: 75
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930